Παιδική Όραση

Kid Eating Watermelon

Το φιλικό περιβάλλον του Opticlab αποτελεί το ιδανικό μέρος για την επιλογή σκελετών οράσεως και ηλίου από τους μικρούς του φίλους.

Τα γυαλιά ηλίου είναι το ίδιο, αν όχι περισσότερο, απαραίτητα για τα παιδιά όσο για τους ενήλικες. Ειδικά στην Ελλάδα όπου η ηλιοφάνεια υπερβαίνει τις 300 ημέρες ανά έτος.

Έχοντας την πεποίθηση ότι απαιτείται ειδική φροντίδα γι᾽αυτούς προσφέρει προϊόντα αποκλειστικά μελετημένα και σχεδιασμένα για την παιδική όραση και, φυσικά, μέσα από μια τεράστια γκάμα για να έχουν μοναδική τους έγνοια τι να πρωτοδιαλέξουν!

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Τα παιδιά τρέχουν, παίζουν και πέφτουν με συχνότητα καταστροφική για έναν ενήλικα. Χρησιμοποιούμε μόνο άθραυστους οργανικούς (πλαστικούς) διορθωτικούς φακούς.

Η ανάγκη για προστασία από την ακτινοβολία στα παιδικά μάτια είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή των ματιών ενός ενήλικα. Δεν αγοράζουμε γυαλιά ηλίου από καταστήματα με είδη για τα παιδιά (παιχνιδάδικα, καταστήματα με παιδικά ρούχα κ.α.) ή τουριστικά είδη παρά μόνο από οπτικά καταστήματα.

Τα παιδικά γυαλιά ηλίου πρέπει να παρέχουν την απόλυτη προστασία από την UV ακτινοβολία αλλά ταυτόχρονα να μην είναι πολύ σκούρα γιατί μπορεί να προκαλέσουν στο παιδί φωτοφοβία (δυσανεξία του δυνατού φωτός).

Τα παιδικά γυαλιά ηλίου απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα. Ποιά είναι αυτή;

Καθαριότητα

Οι διορθωτικοί φακοί στα παιδικά γυαλιά πρέπει να είναι πάντα καθαροί και απαλλαγμένοι από γρατζουνιές. Βρόμικοι ή γδαρμένοι φακοί θολώνουν την όραση του παιδιού και του δημιουργούν ανασφάλεια, κούραση, εκνευρισμό ακόμα και πονοκέφαλο.

Σωστή εφαρμογή

Ο σκελετός των γυαλιών οράσεως πρέπει να είναι πάντα ίσιος και να εφαρμόζει σωστά στο παιδικό πρόσωπο. Ένας στραβός σκελετός ή ένας σκελετός που δεν εφαρμόζει σωστά αλλάζει θέση στα κέντρα των φακών με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πρίσματα μπροστά στα μάτια του παιδιού και να αλλοιώνεται η όρασή του. Επιπλέον, ένας σωστά εφαρμοσμένος σκελετός δε αφήνει μεταλλικά μέρη σε επαφή με το δέρμα.

Καλή κατάσταση

Τα παιδιά παίζουν και ιδρώνουν συνέχεια. Ο ανθρώπινος ιδρώτας είναι όξινος και συχνά παρατηρείται αλλοίωση του μετάλλου του σκελετού. Ένας αλλοιωμένος σκελετός μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο δέρμα του παιδιού στα σημεία που είναι σε επαφή όπως στους κροτάφους και στη μύτη.

Affiliated retailer of EXARCO S.A.